divendres, 27 de juliol del 2012

GELAT BISCUIT



GELAT BISCUIT, ÈXIT ASSEGURAT


Aquesta recepta és éxit assegurat però, al portar ou, no es recomanable treure-la de casa. Jo la faig en un tupper de congelador i vaig anant agafant bocins... fins que s'acaba. El cert és que no dura gaires dies. 

Una altra cosa per tenir en compte a l'hora de fer gelats és utilitzar sucre invertit (si cliqueu sobre del nom us portarà a la recepta). El sucre invertit fa que el gelat quedi molt més esponjós i no faci gel. És molt fàcil de fer, es guarda en un pot de vidre i dura mesos a l'armari (sense nevera). 

La proporció per al gelat és: del total del sucre, el 30% posar-hi sucre invertit i la resta de sucre.


INGREDIENTS:

  • 4 ous
  • 500 gm de nata per muntar
  • 150 gm de sucre
  • 150 gm gra d’atmella torradet o “crocanti”
  • Caramel líquid

PREPARACIÓ:

  1. Farem el sucre glacé: posarem el sucre al got, que ha d’estar ben sec (recordeu que, si l’acabeu d’assecar, el podeu posar sol uns segons a velocitat 7-10 i les poquetes gotes que poden quedar a les cutxilles quedaran enganxades al got: així el podrem acabar d’assecar). Moldrem el sucre: uns 30 segons a velocitat 10. El reservarem a part. (abans d’obrir el got el deixarem reposar una mica ja que treu “fum de sucre”).
  2. Separem els rovells de les clares
  3. Muntarem les clares a punt de neu: Posem la papallona al got, afegim les clares i programem 5 minuts a velocitat 3 ½. Les reservarem a part.
  4. Sense rentar el got incorporem la nata i la muntarem: amb la papallona posada i el got millor que estigui fred, posarem velocitat 3 ½ durant un minut aproximadament. Recordeu que la nata cal anar vigilant-la que si no fareu mantega!!
  5. Un cop estigui muntada la nata, a velocitat 2 anirem afegint els rovells d’un en un, el sucre fi, el sucre invertit (si l'utilitzeu) i la clara muntada.
  6. Obrim el got, traiem la papallona i afegim el gra d’atmella que el remenarem amb la massa amb l’espàtula.
  7. Obrim el got, afegim el gra d'atmella i ho remenem manualment.
  8. Untarem el bol on volguem posar la massa amb caramel líquid i a continuació hi tirarem la massa.
  9. Ho posarem al congelador fins que estigui ben gelat.


GARANTIT: SEGUR QUE US AGRADA.
BON PROFIT !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada