dimarts, 30 d’octubre del 2012

Per Tot Sants, PANELLETS i CASTANYES






Després de molts anys de provar diferents receptes i de tastar panellets cassolans de totes maneres, he conclòs que la recepta de la Carme Ruscalleda és la millor de totes.  Un altre secret que cal tenir molt en compte és l’ametlla: no és perquè sí que la farina d’atmella és molt més barata que l’ametlla crua i sencera. Si compreu l’ametlla sencera i la moleu al moment els panellets (o qualsevol altra postre, com la tarta de Santiago) surtirà molt més gustosa


Ingredients: (per a uns 40 Panellets)
  • 1/2 kg d'ametlles pelades
  • 350 g de sucre
  • 150 g d'aigua mineral
  • 1 clara d'ou

Pel farcit o especialitats:
Preparació:
Posem les ametlles al got i les triturem a velocitat 5-10 uns 15 segons. Això va a gustos: hi ha qui li agrada trobar granet d’ametlla i hi ha qui prefereix que sigui mòlta del tot.  Les reservem.

Per fer l’almíbar: Posem al got l’aigua i el sucre i el pogramem 4 minuts, varoma, velocitat 2.

Afegim la farina d’ametlla i programem 7,5 minuts, varoma, velocitat 2,5 i no hi posem el cubilet, perquè evapori millor l’aigua. La pasta ha de quedar ben lligada “desenganxada” del got, quan la separem amb una cullera. Destapem el got i deixem que es refredi uns minuts.

Finalment afegim la clara i la remenem uns segons a velocitat 4.

Deixem reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores. (la podem deixar tota la nit fins l'endemà).

Dividim la massa en diferents porcions segons els gustos que vulgueu preparar.

- Per als de pinyó:
S'agafa una porció de massa, i es formen boles petites que s'arrebossen amb els pinyons. Per arrebossar bé amb els pinyons va molt bé afegir als pinyons, que tindrem en un bol, una mica de clara d’ou, ens omplim la mà i arrebossem la bola de massapà.  Es col·loquen al damunt d'una safata amb paper de forn i es pinten amb rovell d'ou diluït amb 6 gotes d'aigua. S'enfornen a 200ºC  fins que quedin rossos (uns 6 minuts). D'aquesta manera, l'interior queda ben tendre.

- Per als de llimona i/o taronja:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja la ratlladura de llimona i/o taronja. Es formen petites boles i s'arrebossen amb sucre. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn i es decoren amb un tros de pela de taronja i/o llimona confitada al damunt. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts).

- Per als de xocolata:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja una mica de cacau en pols i es barreja fins aconseguir una mescla de color marró uniforme. Es formen petites boles i amb el dit petit, es marca un petit forat al centre. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). A continuació, es desfà una mica de xocolata negra al bany Maria i s'omple el centre del panellet.

- Per als de coco:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja el coco ratllat. Se'ls dóna la forma desitjada i s'arrebossen amb coco ratllat. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 4 minuts).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada